*) Nyöppnade Vänga Kvarn med vandringar

24/9

1 dagar

295 kr/person

Tordagen den 24:e september 2020

Anrika Vänga kvarn har åter öppnats efter att ha legat i träda ett antal år och bjuder in oss till café och bakstuga med möjlighet till inköp av nybakat kaffe-bröd och surdegsbröd eller om du är hungrig och inte tagit med dig egen mat-säck lättare mat, smörgåsar eller god fika.
Allt bakat på närodlade KRAV-märkta sädesslag som malts i kvarnen som ligger i samma hus. Kvarnen har anor från mitten av 1800-talet och används fortfarande.
Här finns också ett bruksmu-seum att bese samt natursköna omgivningar med fina promenadstråk, såsom ”Kärlekens stig” och/eller ”Vandring över Vänga Mosse” som utgör en 5 km lång naturupplevelse.
Normalt har mossen också ett rikt fågelliv där man kan se t.ex. trana och häger och vi passerar även Vänga kyrka på väg till kvarnen.

Vi lämnar Göteborgsområdet vid 9-tiden efter att ha hämtat enligt Corona-anpassning.
För den som inte vill promenera kör bussen fram till Vänga Kvarn för att efter några timmar fortsätta mot Göteborg. Under vår färd stannar vi också upp vid Gäse Osts butik för provsmakning av god och närproducerad ost och dessutom kan vi hitta andra delikatesser i butiken.
Vi räknar med att vara åter i Göteborgsområdet vid 16.30-tiden.
Program för nedladdning/utskrift
- Öppna/Ladda ner program
Ingår i priset
Resa med modern helturistbuss t/r