Västanå teater / Berättarladan

27/6

2 dagar

2 780 kr/person

Lördagen den 27:e juni 2020

Då och då längtar man till landet med riktigt klassiskt firande av sommaren då den står i sin fullaste blomning. I Selma Lagerlöfs förtrollade landskap med oemotståndliga berättelser får vi svensk kultur i sin absolut bästa form och med allsköns lockelser!

Dag 1

Under tidig förmiddag lämnar vi våra respektive hemorter och kör mot ett sommarsmyckat Värmland.
Längs med vägen stannar vi för möjlighet att fika innan vi sedan fortsätter vår resa mot sagornas och sägnernas mytomspunna värld. Vårt första stopp blir för lunch på Alsters Herrgård och en guidad introduktion av Gustaf Frödings liv på denna och andra platser under hans prövosamma år som människa och författare. En mycket intressant livsberättelse, stundtals mörk och inte sällan dyster men med resultat av ett lysande författarskap.
Därefter tar vår buss oss till Sunne och Berättarladan som i år ger föreställningen Eddan som bygger på en samling nordiska kväden och verser som anses vara tillkomna i Norge och på Island under åren 800-1000. De utgör mytologiska berättelser om äventyr med gudar, jättar, dvärgar och andra varelser, och som handlar om skapelse och undergång men med humor och vishet integrerad med musik och dans som en del i berättandet. Dagen avslutas sedan med en trerätters middag på vårt förnämliga hotel SPA+.i Sunne.

Dag 2

Vi äter frukost och styr sedan kosan mot Mårbacka där Selma Lagerlöf bott och verkat. Här får vi en guidad rundtur och sedan möjlighet att strosa runt lite i trädgården, inta förtäring i cafeterian och besöka butik och utställning. När vi känner oss nöjda tar vår buss oss till den lilla utställning med gamla fortskaffningsmedel som finns i närheten. Här berättas lite historia om bygden och vi sätter oss sedan till ro, åker med traktor och vagn runt i omgivningarna tillsammans med en lokal guide, en upplevelse lite utöver det vanliga vågar vi lova. Dagen fortsätter sedan med ett besök uppe på Tössebergsklätten med hänförande utsikt över sjumilaskogarna varpå bussen under en spännande stund tar oss ner utefter slingrande vägar och vårt nästa mål som är ett besök på Rottneros Herrgård där vi guidas runt med en kunnig guide som beskriver många av de skulpturer som pryder parken och också berättar om patronens familj och utveckling av företaget Rottneros. Dagen avslutas med vår bussresa mot resp. hemorter. Vi stannar för möjlighet till kvällsvard för den som så önskar.

Selma Spa+

Sundsbergsvägen 3, 686 28 Sunne
Tel 0565-166 00

Program för nedladdning/utskrift
- Öppna/Ladda ner program
Ingår i priset
Resa med modern helturistbuss t/r
Boende i dubbelrum (m du/wc) med frukost
Kvällsbuffé dag 1
Tillgång till hotellets SPA-avdelning
Entré till föreställningen Körkarlen med Västanå teater
Lunch dag 2 (inkl. måltidsdryck)
Åktur på Trillan (traktor och vagn)
Entré och guide på Mårbacka
Entré och guide på Rottneros
Friviliiga tillägg
Enkelrum200 :-
Avbeställningsskydd150 :-
Turlista
OrtUtHem
Göteborg01:0001:00
Kungsbacka07:3021:00
Mölndal07:5520:40
Frölunda Torg08:1020:25