Bruksvallarna 2020

8/8

8 dagar

7 450 kr/person

Lördagen den 8:e augusti 2020

Resan kommer i år att köras för max 20 personer för att undvika trängsel i bussen. Under vistelsen kommer FHMs gällande rekommendationer kring avstånd mm att följas! Vi ber om din bokning snarast!

Passande vandring för dig som är 55+. Nu har du chansen att pröva på en fjällvandring i trevliga medvandrares lag där du kan gå i den takt du själv vill. Vi bor på Walles Fjällhotell som utgör basen för våra vandringar. Vissa dagar tar vi bussen för någon utflykt till närliggande områden.

Pris för resan är 7 450:- ( enkelrumstillägg 800:-)
Vissa tillägg kommer inte att kunna genomföras.

Dag 1

Vi färdas förbi Sunne, Malung, Mora, Sveg till Bruksvallarna dit vi kommer omkring kl 18.30.
Under resan stannar vi för lunch på Vägsjöfors Herrgård.

Dag 2

Startar med frukost och tillagning av lunchpaket (samma procedur vistelsens alla dagar) och vid 09.30-tiden samlas vi vid hotellentrén för att lägga upp dagens vandring som i regel är ca 8 km lång totalt. Målet är våffelstugan på Kariknallen med härlig utsikt över hela Bruksvallarna och andra vyer. Vid återkomsten till hotellet väntar poolbad och bastu för den som känner för det (gäller varje dag) och dagen avslutas med en god välförtjänt middag och samkväm på kvällen med program.

Dag 3

Tar vi en tripp med bussen till Djupdalsvallen där det kommer att finnas tre valmöjligheter till dagens vandring: en upp till toppen av Mittåkläppen för de mest utmanande, en vandring går till de gamla gruvorna och en går den härligt lugnande Säterturen. Oavsett vilken du väljer brukar alla avsluta sin vandring i den vackra kaffestugan med nygräddade våfflor. Efter middagen kvällssamkväm

Dag 4

Tar vår buss oss till det mycket intressanta Fjällmuséet i Funäsdalen. Som alternativ till museet kan man ta gondolen upp på Funäsdalsfjället (tillägg 100;- per besök) eller shoppa i byn. Från Funäsdalsfjället kommer en krävande vandring att erbjudas ner till anslutande väg för den hågade. På kvällen besöks vi av den välkända naturfilmaren Ingemar Lind som berättar om sina äventyr under filmningarna ute i både kall och varm natur samt visar oss fantastiska bilder.

Dag 5

Innebär ofta vandringar i fjällen runt Walles Hotell i den längd och takt som var och en önskar. Under hela veckan finns ledare som hjälper till med gruppindelning så ingen går ensam på fjället.

Dag 6

Idag åker vi till Ramundberget med stollift som tar oss upp till fjällryggen. Där sker fördelning i grupper varav en går runt Ösjösjön, en går fjällryggen mot Walles och en följer liften ner tillbaka till bussen efter att ha gått en kortare vandring med njutbara utsikter. På kvällen kör bussen till Fjäll-kyrkan för kort lovsångsmässa för den som önskar.

Dag 7

Gör vad du vill dag”. Vandra, besök Linneboden med hemslöjdsalster, gå längs dånande Ljusnan, shoppa lokalt tillverkad getost, renskav eller åk med på utflykt till norska Röros (100,-).

Dag 8

Hemresedagen startar efter frukost kl 08.00 och under hemfärden äter vi åter en god lunch på Vägsjöfors Herrgård och återkommer till Göteborg vid 19-tiden, friska och sunda efter all fjälluft.

Att tänka på inför resan:

Medtag rejäla skor/kängor eller stövlar med gott grepp, vindtät jacka, varma plagg (tröja, halsduk, mössa, vantar).
Ryggsäck är ett måste liksom termos, sittunderlag och myggmedel. Har du stavar, ta med dem!
På hotellet finns bastu och pool, så ta med badkläder.
Fyll gärna din en termos och gör smörgås för uppresan.

Angående Covid19: Endast symptomfria resenärer är med på denna resa så risken att smittas är väldigt liten.
Tänk ändå på att alltid hålla avståndet mellan er och att sköta din personliga hygien: tvätta händerna ofta och använd handsprit .


Veckoprogrammet kan komma att anpassas
till aktuellt dagsväder!

Walles Fjällhotell

Wallesvägen 43
840 97 Bruksvallarna
Tel 0684-20100

Program för nedladdning/utskrift
- Öppna/Ladda ner program
Ingår i priset
Resa med modern helturistbuss t/r
Om möjligt görs utflykter enl. programmet
Del i dubbelrum med daglig frukost, lunchpaket och middag
Fri tillgång till pool och bastu
Föreläsning av Ingemar Lind
Fjäll-och vandringsledare
Fjällreseråd
Luncher under upp/hemresan
Gemensamma kvällsaktiviteter efter middagarna
Friviliiga tillägg
Avbeställningsskydd:150 :-
Enkelrumstillägg800 :-
Turlista
OrtUtHem
Göteborg07:0019:30