Högfjällsåkning i Norge

7/3, 14/3

8 dagar

8 995 kr/person

Lördagen den 7:e mars 2020

Lördagen den 14:e mars 2020

Dagsturer vid Bygdin i Jotunheimens naturreservat. Bygdins enastående fjällhotell ligger på 1065 m över havet i den norska högfjällsnaturen, ca 10 km från Beitostölen i en fantastisk fjällvärld.
Hotellet uppfördes 1912 och drivs än i dag i samma anda med fokus på unika skidturer, vällagad mat och familjär gemenskap. Med våra rutinerade skidguider åker vi på hel och halvdagsturer i området med varierande terräng där det erbjuds allt från enkla turer utan lutning, till toppbestigningar med lite högre svårighetsgrad. Vi anpassar all turer efter vädret och deltagarna och har alltid en genomgång inför varje tur så att alla ska känna sig trygga. Det snösäkra området passar såväl nybörjare som rutinerade skidåkare. För de som önskar finns det även preparerade spår mot Beitostölen. Men vårt fokus ligger på naturupplevelser och turåkning med storslagna vyer i unik terräng ovanför trädgränsen.

På heldagsturerna äter man medhavd matsäck som man förbereder själv vid frukostbuffén. Efter halvdagsturerna serveras det det lunch på hotellet. Varje kväll finns det möjlighet till umgänge i sällskapsrummet eller i baren och det blir även tillfällen till sällskapsdans.

Fler bilder och mer om resan finns även påwww.bygdinresor.se

Lördag

Vi startar från Kungsbacka via Göteborg och reser E6 norrut där vi hämtar upp enligt turlistan. Beräknad ankomst till Bygdin Fjällhotell är 17.00 efter raster för frukost och lunch under färden. Efter incheckning erbjuds välkomstdrink med information om veckan och skidförhållanden, därefter serveras middag.

Söndag-fredag

En rejäl frukostbuffé serveras dagligen mellan kl. 8-10. Här meddelar du också om du vill ha lunchen på hotellet eller som matsäck. Kl 10 samlar ledarna ihop de som vill vara med på dagens skidturer. Information om turerna meddelas kvällen innan så att man kan fundera på vad som passar bäst. Vill man så finns de bastu som man kan nyttja efter dagen i skidspåren. Varannan dag för damer och varannan för herrar.

Lördag

Hemresa kl. 08.00, efter en tidigare frukost där man
även kan göra ett lunchpaket. Beräknad hemkomst:
se turlista.

Varför Bygdin?

Få områden erbjuder en sådan storslagen fjällvärld kombinerat med den bekvämlighet som Bygdin fjällhotell har bevarat i sin varsamma renovering. Här får du unika naturupplevelser, skidåkning i ospårad terräng, utsökt mat och möjlighet att uppleva vintern från sin bästa sida och ibland kanske även från sin kärvaste sida. Fjällvärlden ligger precis utanför entrén och skidorna förvaras i skidförrådet på andra sidan den gårdsplan där man dagligen samlas för en genomgång av dagens turer. Terrängen innebär att man kan erbjudas allt från lättare till tuffare turer. Det finns ett antal toppar som är up mot 2000 möh på bekvämt avstånd, men man kan också ha en hel dag utan några som helst höjdmeter. Dagsturerna är frivilliga och vill man kan man även ta en skidtur på egen hand . Tex till Beitostölen som ligger ca 10 km bort. Hotellet har även uthyrning av snöskor och den som vill kan ta en promenad ovanpå den meterdjupa snön. Skidåkningen på fjället runt Bygdin skiljer sig från den på preparerade spår och många överraskas av det lugna tempot. Man använder här bredare skidor med stålkanter för turåkning och skidåkningen blir på så vis långsammare. Upplevelsen av tystnaden och de storlagna vyerna skapar ett inre lugn vilket våra återkommande resenärer ofta vittnat om.

Bygdin Fjellhotell

Bygdinvegen 6920
N—2953 Beitostölen
0047/6134 1400

Program för nedladdning/utskrift
- Öppna/Ladda ner program
Ingår i priset
Resa med modern helturistbuss t/r
Boende i del i dubbelrum med tillgång till dusch/wc
Helpension med frukost, lunch eller matpaket och middag på hotellet söndag till fredag
Middag vid ankomst
Frukost samt matpaket hemresedagen
Friviliiga tillägg
Rum med egen dusch/wc800 :-
Enkelrumstillägg1 500 :-
Avbeställningsskydd250 :-
Turlista
OrtUtHem
Kungsbacka06:3018:45
Mölndal07:0018:20
Göteborg07:3018:00
Kungälv07:5017:40
Stenungsund08:1017:20
Uddevalla08:4016:45