Ingmarsspelen i Nås

30/6

2 dagar

2 395 kr/person

Lördagen den 30:e juni 2018

Följ med på en resa till bygdespelet som bygger på Selma Lagerlöfs bok ”Jerusalem—i Dalarne” och som idag efter många års framföranden kan betraktas som landskapets starkaste teaterupplevelse. Dessutom får du en fäbodupplevelse med fäbodmusik, en båttur på Siljan med kulturmärkta M/S Gustav Wasa samt det äkta Dalarna.

Dag 1 (lördag):

Vår resa startar tidigt på morgonen och under resan norrut stannar vi upp för möjlighet till förmiddagsfika eller sen frukost under 45 minuter varpå vi far vidare och kan beräkna framkomsten till Nås till omkring kl. 12.30 och nu ges möjligheter till att bese hantverksutställningen med shoppingmöjligheter och kl. 13.00 intar vi en buffé som består av sill, sallader, kallskuret, varma rätter, måltidsdryck och kaffe. Kl. 14.30 öppnar så entrén till Ingmarspelet och bokade platser finns reserverade för oss. Kl. 15.00 börjar spelet och slutar omkring kl. 18.00 (i mitten av spelet en bensträckare då man kan köpa glass, dricka och lotter). Efter denna makalösa upplevelse avreser vi mot Dalametropolen Mora för incheckning på Mora Hotell vid 20-tiden.

Dag 2 (söndag):

Efter frukost kl. 8.00 fortsätter vårt dalaäventyr då vi reser till Karl Tövåsens fäbodar där vi får en genuin fäbodsupplevelse med fäbodsmusik av riksspelmannen John-Erik Eggens som också berättar om hur fäbodlivet en gång var. Efter denna förnämliga förmiddag tar vår buss oss via undersköna Tällberg med förförande utsikt utöver Siljan och sjumilaskogarna runtom till Leksand där Gustav Wasa (båten!) står och väntar på att få ta oss ombord för en tur ute på vackra Siljan och under turen äter vi dagens lunch. Väl iland kl. 15.00 kör vi söderut mot våra resp. hemorter med möjlighet till eftermiddagsfika/mat under en 45-minutersrast på mitten av resan och vid 21-tiden är vi åter i Göteborgsområdet efter 2 dagar av oförglömliga upplevelser.

Mer information

Besök Ingemarsspelens hemsida

Besök Karl Tovasens fäbods hemsida

Mora Hotell & SPA

Hotellet har bra standard och ligger centralt endast c:a 100 m från Vasaloppets målgång samt nära Siljans strand för en kvälls/morgonpromenad. Restaurang och Bar samt relax och pool är öppna till kl. 22

Mora Hotell & SPA
Strandgatan 12
792 30 Mora
0250-592650

Program för nedladdning/utskrift
- Öppna/Ladda ner program
Ingår i priset
Resa med modern helturistbuss t/r
En buffé i Nås enligt program
Entré Ingmarsspelet
Boende i del i dubbelrum med du/wc
Frukost på hotellet
Guidat fäbodsbesök med musik
Båttur på Siljan inkl. lunch
Reseledares tjänster
Friviliiga tillägg
Enkelrumstillägg450 :-
Avbeställningsskydd150 :-
Turlista
OrtUtHem
Göteborg06:3021:30