Midsommar i Sunne i Värmland

23/6

3 dagar

5 450 kr/person

Fredagen den 23:e juni 2023

Då och då längtar man till landet med riktigt klassiskt firande av sommaren då den står i sin fullaste blomning. Vi firar med majstångsresning, ringdans, lekar, sång och folkmusik på hembygdsgården i Sunne. Under söndagens hemresan besöker vi Oscar Magnussons Borgvik med konstutställning i Sliperiet

Dag 1

Under tidig förmiddag lämnar vi våra respektive hemorter och kör mot ett midsommarsmyckat Värmland. Längs med vägen stannar vi för möjlighet att fika innan vi sedan fortsätter vår resa mot sagornas och sägnernas mytomspunna värld. Vårt första stopp blir Sunne Hembygdsgård och dess midsommarfirande med majstångsresning, dans, lotteri och hembakt. Vi blir här några timmar och betraktar detta vackra skådespel. Vi tar oss sedan till vårt hotell och checkar in och gör oss i ordning för 3-rätters middagen som serveras kl 19.00.

Dag 2

Vi äter frukost och får sedan möjlighet att antingen spendera egen tid i SPA-avdelningen eller att följa med på en busstur till den blomstrande och skulpturrika Rottnerosparken som öppnar kl 10. Bussen hämtar sedan kl. 11:30 för återfärd till hotellet och dagens lunch.
Efter lunchen åker vi ut på det riktiga landet till en stor lada med utställning som visar gamla jordbruksredskap och åkdon från förr. En mycket trevlig guide berättar historien om bygden, vi sätter oss till ro och färdas med traktor och vagn i omgivningarna. Detta är en upplevelse utöver det vanliga kan vi lova.
Efter detta äventyr tar vi med bussen oss upp på Tossebergsklätten där vi får beskåda den den vidunderliga utsikten över trakten och dess sjumilaskogar. Kanske vågar någon även smaka på den Värmländska nävgröten när den erbjuds oss.
Efter detta vänder vi åter till hotellet där det väntar en härlig middagsbuffé.

Dag 3

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och vår buss tar oss till Borgvik och konsthallen Sliperiet, i en unik miljö där kulturarv möter modern konsthall och landsbygd möter det urbana bildas en atmosfär som gör Sliperiet till ett minne för livet. Sliperiets ägare, Oscar Magnusson, sångare och arvtagare i Sven-Ingvars, köpte 2009 Borgviks gamla Träsliperi & Massafabrik och startade 2010 konsthallen som är Värmlands största privatägda konsthall. Varje år, mellan maj och september, presenteras en mångfacetterad samlingsutställning där erkända konstnärer möter nya på framfart. I restaurang Sliperiet Gastronomi serveras vi efter visningen en smaklig lunch gjord från grunden med fantastiska råvaror. Resan går sedan åter mot våra hemorter och vi räknar med att vara åter i Göteborg vid 17-tiden.

Selma Spa+

Vi bor på lyxiga Hotell Selma SPA+. där samtliga rum har dusch, wc, tv och telefon. De är stora, ljusa och har en storslagen utsikt över sjön Fryken.

Sundsbergsvägen 3, 686 28 Sunne
Tel 0565-166 00

Program för nedladdning/utskrift
- Öppna/Ladda ner program
- Öppna/Ladda ner pdf
Ingår i priset
Resa med modern helturistbuss t/r
Boende i dubbelrum (m du/wc) med frukost
Lunch dag 2 (inkl. måltidsdryck)
Midsommarfirande Sunne
Middagsbuffe´ dag 1 och 2(exkl dryck)
Åktur på Trillan (traktor och vagn)
Entre´till Sliperiet i Borgvik, visning och dagens lunch
Friviliiga tillägg
Enkelrum600 :-
Avbeställningsskydd250 :-
Entré och resa Rottneros120 :-
Turlista
OrtUtHem
Kungsbacka07:3018:00
Mölndal07:5517:40
Frölunda Torg08:1017:20
Göteborg08:3017:00
Lerum08:4516:45
Floda08:5516:30
Alingsås09:1016:15