Midsommar i Sunne

25/6

3 dagar

4 385 kr/person

Fredagen den 25:e juni 2021

Då och då längtar man till landet med riktigt klassiskt firande av sommaren då den står i sin fullaste blomning. Med majstångsresning, ringdans, lekar och dans på dansbanan. Det är vad denna resa ger förutom möjligheter till intressanta besök.

Dag 1

Under tidig förmiddag lämnar vi våra respektive hemorter och kör mot ett midsommarsmyckat Värmland. Längs med vägen stannar vi för möjlighet att fika innan vi sedan fortsätter vår resa mot sagornas och sägnernas mytomspunna värld. Vårt första stopp blir Sunne Hembygdsgård och dess midsommarfirande med majstångsresning, dans, lotteri och hembakt. Vi blir här några timmar och betraktar detta vackra skådespel. Vi tar oss sedan till vårt hotell och checkar in och gör oss i ordning för 3-rätters middagen som serveras kl 19.00.

Dag 2

Vi äter frukost och styr sedan kosan mot Mårbacka där Selma Lagerlöf bott och verkat. Vi får här en guidad rundtur och sedan möjlighet att strosa lite i trädgården. När vi känner oss nöjda tar vår buss oss till Solbacka Gästgiveri som bjuder till lunch. Mätta och belåtna traskar vi sedan vidare till den lilla utställning med gamla jordbruksredskap som finns alldeles i närheten. Här berättas lite historia om bygden och vi sätter oss sedan till ro, åker med traktor och vagn runt i omgivningarna, en upplevelse utöver det vanliga vågar vi lova. När kvällen nalkas vänder vi åter till hotellet där det väntar en härlig 3-rätters middag.

Dag 3

Efter frukost checkar vi ut och vår buss tar oss upp på Tossebergsklätten där vi får beskåda den vidunderliga utsikten och kanske vågar någon smaka på den värmländska nävgröten. Färden går sedan vidare till Rottnerosparken där vi får en rundvandring i parken med guide. Efter det finns tid till egna strövtåg och lämpligen äter man även en lättare lunch här. Under hemresan stannar vi upp vid Värmlands Vikingacenter i Nysäter, där vi beser anläggningen med tillhörande skepp och dricker kaffe/thé med macka/baguette. Efter detta kör vi mot våra hemorter enligt turlista.

Selma Spa+

Vi bor på lyxiga Hotell Selma SPA+. där samtliga rum har dusch, wc, tv och telefon. De är stora, ljusa och har en storslagen utsikt över sjön Fryken.

Sundsbergsvägen 3, 686 28 Sunne
Tel 0565-166 00

Program för nedladdning/utskrift
- Öppna/Ladda ner program
Ingår i priset
Resa med modern helturistbuss t/r
Boende i dubbelrum (m du/wc) med frukost
Lunch dag 2 (inkl. måltidsdryck)
Midsommarfirande Sunne
3-rätters middag dag 1(exkl dryck)
Åktur på Trillan (traktor och vagn)
3-rätters middag dag 2 (exkl. dryck)
Entré och guide på Rottneros
Friviliiga tillägg
Enkelrum400 :-
Avbeställningsskydd150 :-
Turlista
OrtUtHem
Kungsbacka07:3020:45
Mölndal07:5520:30
Göteborg08:3020:15
Lerum08:4520:00
Floda08:5519:45
Alingsås09:1019:30