Midsommar i Sunne och Skinnarspelen i Malung

24/6

3 dagar

4 985 kr/person

Fredagen den 24:e juni 2022

Då och då längtar man till landet med riktigt klassiskt firande av sommaren då den står i sin fullaste blomning. Med majstångsresning, ringdans, lekar, sång och folkmusik. Därtill får vi uppleva Rune Lindströms musikal " Den underbara pälsen" som bjuder på sommarspel av verkligt hög klass.. Det är vad denna resa ger förutom möjligheter till intressanta besök.

Dag 1

Under tidig förmiddag lämnar vi våra respektive hemorter och kör mot ett midsommarsmyckat Värmland. Längs med vägen stannar vi för möjlighet att fika innan vi sedan fortsätter vår resa mot sagornas och sägnernas mytomspunna värld. Vårt första stopp blir Sunne Hembygdsgård och dess midsommarfirande med majstångsresning, dans, lotteri och hembakt. Vi blir här några timmar och betraktar detta vackra skådespel. Vi tar oss sedan till vårt hotell och checkar in och gör oss i ordning för 3-rätters middagen som serveras kl 19.00.

Dag 2

Vi äter frukost och får sedan möjlighet att antingen spendera egen tid i SPA-avdelningen eller att följa med på en busstur till den blomstrande och skulpturrika Rottnerosparken som öppnar kl 10. Bussen hämtar sedan kl. 11:30 för återfärd till hotellet och dagens lunch.
Efter lunchen åker vi ut på det riktiga landet till en stor lada med utställning som visar gamla jordbruksredskap och åkdon från förr. En mycket trevlig guide berättar historien om bygden, vi sätter oss till ro och färdas med traktor och vagn i omgivningarna. Detta är en upplevelse utöver det vanliga kan vi lova.
Efter detta äventyr tar vi med bussen oss upp på Tossebergsklätten där vi får beskåda den den vidunderliga utsikten över trakten och dess sjumilaskogar. Kanske vågar någon även smaka på den Värmländska nävgröten när den erbjuds oss.
Efter detta vänder vi åter till hotellet där det väntar en härlig middagsbuffé.

Dag 3

Efter frukost checkar vi ut och vår buss tar oss till Malung och Skinnarspelet "Den underbara pälsen" en sommarmusikal skapad av Rune Lindström och tonsatt av berömda jazzmusikern Jan Johansson. i huvudrollerna ser vi Sonja Aldén, Jakob Stadell och Stefan Nykvist. Det är en färgstark föreställning med genuin botten, kärlek, smärta och makalös musik som andas sommar. Handlingen beskriver den ogifta och sturska kullan Brus Britas stora problem när hon träffar vandringsmannen Lustigs Per och vad det resulterar i.

Resan går sedan åter mot våra hemorter, med uppehåll för fika / middag. Vi kan räkna med att vara åter i Göteborg vid 22-tiden-

Selma Spa+

Vi bor på lyxiga Hotell Selma SPA+. där samtliga rum har dusch, wc, tv och telefon. De är stora, ljusa och har en storslagen utsikt över sjön Fryken.

Sundsbergsvägen 3, 686 28 Sunne
Tel 0565-166 00

Program för nedladdning/utskrift
- Öppna/Ladda ner program
- Öppna/Ladda ner pdf
Ingår i priset
Resa med modern helturistbuss t/r
Boende i dubbelrum (m du/wc) med frukost
Lunch dag 2 (inkl. måltidsdryck)
Midsommarfirande Sunne
3-rätters middag dag 1(exkl dryck)
Åktur på Trillan (traktor och vagn)
3-rätters middag dag 2 (exkl. dryck)
Entré till Skinnarspelet inklusive buffé.
Friviliiga tillägg
Enkelrum400 :-
Avbeställningsskydd150 :-
Entré och resa Rottneros120 :-
Turlista
OrtUtHem
Kungsbacka08:1523:05
Mölndal08:3022:45
Göteborg09:0022:30
Kungälv09:2022:10