Midsommar i Tällberg

21/6

4 dagar

5 595 kr/person

Tordagen den 21:a juni 2018

Varmt välkommen till vackra Tällberg i Dalarna, ett område som man lätt kan klassa som något av det svenskaste som finns och detta särskilt då man skall fira midsommar. Här finns ett genuint dalalandskap med hänförande utsikt ut över vackra ängar och Siljan, björkar, hantverksgård, bagarstuga med nybakade alster och mycket mer!

Dag 1

Avresa under morgonen från våra hemorter och vi stannar på Rattugglan utanför Mariestad och avnjuter deras frukostbuffé. Därpå direkt vidare till Tällberg för inkvartering och välkomstkaffe med bröd och kl. 18.30 serveras en god trerätters middag och en rundvandring i det inbjudande område som hela Tällberg utgör.

Dag 2

Midsommarafton och tid för att hissa flaggan till näverlurens toner och för den intresserade hjälps vi åt att fläta björklövskransar, plocka blommor samt klä vår majstång .Vi äter ett smörgåsbord i Kultursalongen och ser Leksands folkdanslags uppvisningsdanser på gårdstunet och kl. 17.00 sker majstångsresningen vid Klockargårdens Bagarstuga till tal, musik och dans tillsammans med dalmasar och kullor i sockendräkter. Ett midsommarfirande som heter duga!

Dag 3

Efter en god frukost och egen tid för återhämtning från midsommarfirandet tar vår buss oss runt Siljan via Leksand med välkänd kyrka, Siljansnäs med Naturum och hänförande utsikt samt Buffils Annas kaffestuga, Sollerön, Rättvik med berömda kyrkstallar och Hantverkstbyn samt åter till Tällberg för en god middag.

Under midsommardagen finns möjlighet för den som inte önskar åka med på turen runt Siljan att deltaga i ”Kultur och kuriosa” på Tällbergpromenaden med Klockar Per som guide. Ett annat populärt göromål är att besöka Bagarstugan som är öppen 11-18.

Dag 4

Hemresedagen avslutas med lunch ombord på M/S Gustaf Wasa under en rundtur på Siljan då vi ser bygden från sjösidan och ett stopp vid anrika Claes Ohlson, varpå vi anträder resan tillbaka till våra resp. hemorter.

First Hotel Tällberg
Tällbergsvägen 28
793 70 Tällberg
tel 0247-512 00

Hotellet har en SPA-avdelning med gym, inomhuspool och motionshall. Eventuella önskemål om behandlingar kan diskuteras på Telefon till AquaSense Spa på 0247-513 50 (kl. 13.00-18.00)

Program för nedladdning/utskrift
- Öppna/Ladda ner program
Ingår i priset
Resa med modern helturistbuss t/r
Tre övernattningar i dubbelrum.
Tre frukostbufféer.
En lunchbuffé, smörgåsbord, varmrätter, sill, lax dessert
Tre trerätters middagar (exkl. dryck).
Bussutflykter enligt program.
Tillgång till den stora poolen, bastu, fitnessrum , behandlingar etc.
Reseledares tjänster
Friviliiga tillägg
Enkelrum710 :-
Avbeställningsskydd150 :-
Turlista
OrtUtHem
Mölndal06:3021:00
Kungsbacka06:3021:00
Göteborg07:1520:30
Lerum07:3020:10
Alingsås07:5019:45