*) Skarabygdens vackraste väg och Hornborgasjön

29/9

1 dagar

445 kr/person

Tisdagen den 29:e september 2020

Res med oss på Skarabygdens vackraste väg. Vi besöker kulturområdet Varnhem, vandrar och har picnic vid Hornborgasjön, och besöker utställningen Bondens år vid Ceasarstugan, där vi äter lunch.

Välj mellan att förboka lunchen eller att ha med egen matsäck.

Program för dagen:
Vi lämnar Göteborgsområdet vid 8-tiden och kör längs E20 upp till Skara. Därifrån tar vi oss till Kulturområdet i Varnhem där vi stannar upp för en promenad förbi både Varnhems klosterkyrka och Kata gård. Här i denna historiskt laddade miljö tar vi förstås en paus och dricker medhavt kaffe med tilltugg.
Vi fortsätter sedan vår färd längs den vackra vägen mot Hornborgasjön där vi stannar för att utforska området lite närmare. Detta område har en natur av ett sällsynt värde och är en av vårt lands mest välkända fågelområden. Här erbjuds ett flertal alternativa vandringsleder, du väljer det som passar dig bäst av två alternativ, där en är längre och en kortare. Vi får under vår vandring genom en välskött landsbruksbygd chans till många fina naturupplevelser då det här och där kan dyka upp olika djur och vi hittar säkert också ett antal intressanta växter under vår
vandring.
Resan på den vackraste vägen går sedan vidare och vår buss tar oss så småningom till Cesarstugan där vi kan besöka utställningen ”Bondens År”. För den som har förbokat serveras lunchen i den stora matsalen där man utan problem kan sitta med säkert avstånd. För den valt att ha med sig egen matsäck erbjuder vi ett alternativ med möjlighet att äta i bussen som står till förfogande under vistelsen vid Cesarstugan.
Vid 15-tiden lämnar vi området samt påbörjar hemresan och räknar med att vara åter i Göteborgsområdet vid 17-tiden.
Program för nedladdning/utskrift
- Öppna/Ladda ner program
Ingår i priset
Resa med modern helturistbuss t/r, hämtning och avlämning vid din närmaste hållplats, entré till utställningen "Bondens År".
Friviliiga tillägg
Förboka lunch på Cesarstugan150 :-