Västanå teater & sagolandskapet Värmland Värmland

3/7

2 dagar

3 395 kr/person

Lördagen den 3:e juli 2021

Då och då längtar man till landet med riktigt klassiskt firande av sommaren då den står i sin fullaste blomning. I Selma Lagerlöfs förtrollade landskap med den oemotståndliga berättelsen om Körkarlen får vi svensk kultur i sin absolut bästa form på den klassiska sommarscenen i Berättarladan vid Rottneros och med allsköns lockelser i övrigt bland ett av de vackraste landskap som vårt land kan visa upp!

Läs mer om våra besöksmål på följande hemsidor:
Mårbacka
Rottneros Park

Dag 1

Under tidig förmiddag lämnar vi våra respektive hemorter och kör mot ett sommarsmyckat Värmland.
Längs med vägen stannar vi för möjlighet att fika innan vi sedan fortsätter vår resa mot sagornas och sägnernas mytomspunna värld. Vårt första stopp blir för lunch på Alsters Herrgård och en guidad introduktion av Gustaf Frödings liv på denna och andra platser under hans prövosamma år som människa och författare. En mycket intressant livsberättelse, stundtals mörk och inte sällan dyster men med resultat av ett lysande författarskap.
Därefter tar vår buss oss till Sunne och Berättarladan som i år ger föreställningen Körkarlen som bygger på en av Selma Lagerlöfs romaner från 1912. Romanen handlar om en kvinna som ligger på sin dödsbädd och ber om att få träffa David Holm och ingen kan förstå varför. Föreställningen är en historia på gränsen mellan en myt och en spökhistoria, som skapades i en tid då tuberkulos var den rådande pandemin. Dagen avslutas sedan med en trerätters middag före övernattningen på vårt förnämliga hotell Selma SPA+ i Sunne.

Dag 2

Vi äter frukost och styr sedan kosan mot Mårbacka där Selma Lagerlöf bott och verkat. Här får vi en guidad rundtur och sedan möjlighet att strosa runt lite i trädgården, inta förtäring i cafeterian och besöka butik och utställning. När vi känner oss nöjda tar vår buss oss till den lilla utställning med gamla fortskaffningsmedel som finns i närheten. Här berättas lite historia om bygden och vi sätter oss sedan till ro, åker med traktor och vagn runt i omgivningarna tillsammans med en lokal guide, en upplevelse lite utöver det vanliga vågar vi lova. Dagen fortsätter sedan med ett besök uppe på Tössebergsklätten med hänförande utsikt över sjumilaskogarna varpå bussen under en spännande stund tar oss ner utefter slingrande vägar och vårt nästa mål som är ett besök på Rottneros Herrgård där vi guidas runt med en kunnig guide som beskriver många av de skulpturer som pryder parken och också berättar om patronens familj och utveckling av företaget Rottneros. Dagen avslutas med vår bussresa mot resp. hemorter. Vi stannar för möjlighet till kvällsvard för den som så önskar.

Selma Spa+

Vi bor på lyxiga Hotell Selma SPA+. där samtliga rum har dusch, wc, tv och telefon. De är stora, ljusa och har en storslagen utsikt över sjön Fryken.

Sundsbergsvägen 3, 686 28 Sunne
Tel 0565-166 00

Program för nedladdning/utskrift
- Öppna/Ladda ner program
Ingår i priset
Resa med modern helturistbuss t/r
Alsters Herrgård, lunch, guide
Biljett Körkarlen, Västanå, supé
Boende i dubbelrum, frukost
Entré och guide på Mårbacka
Lunch dag 2
Åktur på Trillan (traktor och vagn)
Entré och guide på Rottneros
Friviliiga tillägg
Enkelrum600 :-
Avbeställningsskydd150 :-
Turlista
OrtUtHem
Kungsbacka07:3021:00
Mölndal07:5520:40
Frölunda Torg08:1020:25
Göteborg08:3020:15
Lerum08:4520:00
Alingsås09:1019:30